Λήψη άμεσων μέτρων για τους οδικούς κόμβους του Δήμου Μυγδονίας

Λήψη άμεσων μέτρων για τους οδικούς κόμβους του Δήμου Μυγδονίας

Αρ. Πρωτ. 13817/04.02.09

Προς Υπουργούς:
- ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
- ΕΣ.Δ.Δ.Α. & Δημόσιας Τάξης


Ένα ακόμα ατύχημα στην διασταύρωση των δρόμων Λητής-Δρυμού με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στα όρια του Δήμου Μυγδονίας του Νομού Θεσσαλονίκης, με θύμα μία μαθήτρια της τρίτης λυκείου η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και έναν ελαφρύτερα τραυματισμένο συμμαθητή της, έρχεται να προστεθεί στην τραγική λίστα με τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται σε σημεία παγίδες του οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης.
Οι διασταυρώσεις των δρόμων Λητής-Δρυμού και Μελισσοχωρίου-Δρυμού με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης, η επικινδυνότητα των οποίων έχει υπογραμμισθεί και σε προηγούμενη πρόσφατα κατατεθείσα ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία με θέμα «Βελτίωση αφύλακτων διασταυρώσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης» (Αρ. Πρωτ.: 8872/27.10.2008).


Ωστόσο, τα συνεχή σοβαρά τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν σε συνάρτηση με το γεγονός ότι από τα συγκεκριμένα σημεία διέρχονται καθημερινά μαθητές για μεταβούν στα σχολεία τους, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων.
Από τις συγκεκριμένες διασταυρώσεις διέρχονται καθημερινά περισσότεροι από 600 μαθητές, οι οποίοι μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με τη διέλευση τους από τα συγκεκριμένα σημεία.

Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιο λόγο ενώ η επικινδυνότητα των συγκεκριμένων κόμβων του Δήμου Μυγδονίας είναι γνωστή και έχει υπογραμμισθεί και στο παρελθόν, δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση έργων στα συγκεκριμένα σημεία;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση δρομολόγηση και υλοποίηση των έργων βελτίωσης των συγκεκριμένων κόμβου του Δήμου Μυγδονίας;

Απαντήσεις Υπουργείων